Chitaristul Accept, Wolf Hoffmann, reflectă asupra rivalității dintre trupa sa și Scorpions

În timpul unei apariții la podcast-ul "No Fuckin 'Regrets With Robb Flynn" (liderul Machine Head), chitaristul Accept Wolf Hoffmann a fost întrebat dacă a existat vreodată o rivalitate între formația sa și legendarii hard rockeri germani Scorpions, mai ales la începutul anilor '80 când ambele trupe creșteau foarte mult în popularitate.

Share

El a răspuns: "Scorpions erau deja sus. Când am început, Scorpions erau deja mari. Lansasera deja „Tokyo Tapes ”și apoi a fost„ Lovedrive” și au fost uriași în mintea noastră. Făceau turnee în America și erau mereu cu un pas înaintea noastră. Așa că i-am privit întotdeauna că pe un model, că pe erii noștri - poate într-o zi am putea fi pe jumătate la fel de buni că ei. Dar nu ne-au menționat niciodată, ciudat și nu au vorbit niciodată despre noi, nu ne-au recunoscut niciodată și, într-un fel, așa s-a simțit. Și ni s-a parut întotdeauna puțin ciudat că aproape le-a fost puțîn frică de concurența noastră.

Aproape că am crezut că ar fi vrut să fie singură trupa neamteasca de succes și s-au supărat pe faptul că înregistram chiar la același studio, cu același producător. Am avut întotdeauna această părere că se gândeau la ceva de genul: „Cine este cealaltă formație? Cine cred ei că sunt?” Au vrut să fie singurii ... Nu știu. S-ar putea să fie speculații din partea mea, dar așa a părut puțin, de ce sunt atât de ... Nu trebuie să se teamă de noi. Noi facem ceva complet [diferit]. Și sunt uriași. De ce le este teamă de această mică altă trupă germană aflată pe urmele lor?"

Foto: Getty Images/ Guliver.

 

Share