Rock News

Jonathan Davis povestește despre lupta pe care a dus-o pentru numele „Korn”

Artistul nu ezită nici să ne explice prin ce „procedeu artistic” a inventat logoul formației.

Korn nu este chiar cea mai rezonantă denumire pentru o formație de nu-metal la prima vedere – trupa și-a dovedit valoarea de-a lungul timpului, motiv pentru care publicul nici nu mai acordă mare atenție numelui care, cu o singură literă schimbată, s-ar traduce ca „porumb”.

Într-un interviu acordat pentru cei de la Revolver și preluat de publicația online Ultimate Guitar, solistul grupului, Jonathan Davis a explicat cum a fost acceptat, până la urmă, numele trupei de către managerul lor. Muzicianul povestește că l-a amenințat pe manager că, în cazul în care nu acceptă denumirea Korn pentru formație, aceasta îi va adopta numele – Larry.

„E al naibii de amuzant,” spune Davis. „Am tot întors cuvântul și l-am scris diferit, cu litera «r» invers și l-am făcut un pic înfricoșător și a funcționat. Fieldy (n.r. bas) s-a ocupat de telemarketing. Fieldy vorbea la telefon și contacta promoteri și organiza spectacole,” continuă artistul.

Când basistul a menționat că formația are nevoie de un logo, Davis nu a ezitat să își pună creativitatea la contribuție. „Am pus mâna pe un creion și o bucată de hârtie și am scris «Korn» cu mâna stângă, cum ar scrie un copil și ăla a devenit logo-ul,” povestește solistul. „Era pe o bucată de hârtie dintr-un plic”. Ulterior, băieții l-au folosit pe stickere pe care le-au lipit peste tot, trezind curiozitatea oricui le vedea.

„Cam așa am reușit să semnăm cu o casă de discuri pentru că, la momentul respectiv, nu exista internetul, nu exista nimic,” mărturisește el.

Foto: Instagram, Jonathan Davis