Rock News

Robert Plant, Roger Waters, Brian May sau Peter Gabriel, printre artistii care atacă guvernul în legătură cu acordul UE, "rușinos" pentru muzicienii britanici

Membri ai Led Zeppelin, Pink Floyd, Queen și The Who, la care s-au alăturat Iron Maiden, Radiohead, Sex Pistols, Sir Elton John și alti 100 de muzicieni din Regatul Unit acuza guvernul lui Boris Johnson că eșuează „rușinos” si cer Guvernului de la Londra să acţioneze privind turneele în UE.

Problema artiştilor britanici este aceea de a nu putea susţine turnee în UE şi vice-versa (a artiştilor europeni), post-Brexit.

Furia a crescut odata cu dezvăluirile potrivit cărora Marea Britanie a respins un plan de turnee fără viză pentru muzicieni și echipajul lor, oferit de UE.

În prezent, artiştii şi echipele lor au nevoie de vize, separat, pentru fiecare stat membru UE, iar un astfel de permis costă peste 400 de lire sterline.

În scrisoarea publicată de The Times, artistii subliniaza:

„Costurile suplimentare vor face multe turnee neviabile, mai ales pentru muzicienii tineri, emergenţi, care deja se chinuie să se menţină la suprafaţă din cauza interdicţiilor privind muzica live în contextul Covid. Acest eşec de negociere îi va duce pe mulţi artişti aproape de margine”.

Foto: Getty Images/ Guliver.