Rock News

Dave Lombardo: Cum era să fac parte din Megadeth în 1987

Dave Lombardo a fost intervievat recent in cadrul podcastului "Speak N’ Destroy", iar in cadrul discuției, fostul baterist Slayer a confirmat încă o dată că a fost aproape să se alăture Megadeth acum aproape trei decenii și jumătate, ca înlocuitor pentru Gar Samuelson.

"O poveste amuzantă - urma să mă alătur Megadeth când am părăsit Slayer prima dată în '86 ... Și probabil Mustaine nu își amintește acest lucru. Dar ei deschideau pentru Alice Cooper în timpul turneului „Peace Sells”. Și m-am dus la Long Beach Arena [în martie 1987] și m-am întâlnit cu băieții. Cred că problema principală la acel moment a fost ca atunci când i-am văzut pe băieți, nu arătau prea sănătoși. Cred că a fost o perioadă foarte neagră pentru ei. Și auzisem zvonuri despre droguri și chestii de genul ăsta. Nici eu nu eram vreun sfânt, dar am ținut lucrul asta sub control și pur și simplu nu arata bine pentru mine. Nu am văzut o cale sănătoasă pentru mine.

„Și apoi, bineînțeles, mi-am regândit poziția și, cu un pic de constrângere din partea [producătorului Slayer] Rick Rubin, m-am întors [in Slayer]”.

Lombardo, în vârstă de 55 de ani, care își împarte cea mai mare parte a timpului între Suicidal Tendencies, Misfits si super-grupul de hardcore Dead Cross, a fost concediat din SLAYER după turneul australian al grupului în februarie / martie 2013 din cauza unei dispute contractuale cu ceilalți membri ai trupei. Ulterior a fost înlocuit de Paul Bostaph, care mai fusese bateristul Slayer din 1992 până în 2001.

Foto: Getty Images/ Guliver.