Rock News

Roger Waters lansează o nouă versiune a „The Gunner’s Dream”

Roger Waters a lansat o nouă înregistrare a „The Gunner’s Dream” alături de un videoclip alb-negru în care o interpreteaza ​​în studio. Piesa a apărut inițial pe albumul "The Final Cut" al Pink Floyd din 1983, ultimul disc al lui Waters cu Pink Floyd înainte de a se despărți.

„The Gunner’s Dream” își imaginează o viață postbelică în care lumea este liberă de tiranie, terorism și cruzime.

Potrivit unei declarații a lui Waters, acesta a dorit să rfaca aceasta noua versiune după ce a vizionat recent un film istoric. „Aseară am urmărit filmul documentar din 2013 "The Man Who Saved The World". Numele bărbatului este Stanislav Petro ", a spus el. „Cu un an înainte ca Stanislav să salveze lumea, în 1982, am scris o melodie [numită] „The Gunner’s Dream”. Este ciudat dar dacă Stanislav nu ar fi fost omul potrivit la momentul potrivit, niciunul dintre noi nu ar fi fost în viață. Nimeni sub 37 de ani nu s-ar fi născut deloc”.

Pe 26 septembrie 1983, alarmele nucleare sovietice s-au declanşat, avertizând că cinci rachete americane au fost lansate împotriva URSS. Locotenent-colonelul rus, Stanislav Petrov, sfidează regimul, ignorând sistemele de avertizare, decizia sa salvand lumea de la o distrugere nucleară sigură. Două decenii mai târziu, acest erou uitat este recunoscut în cele din urmă pentru fapta istorică, de către ONU.