Rock News

Neal Schon (Journey) îi sfătuiește pe tinerii chitariști să se inspire din blues

Artistul mărturisește că ritmurile chitariștilor din ziua de azi îi par prea rapide și susține că muzicienii nu se mai concentrează pe însemnătatea muzicii.

Fiind unul dintre cei mai cunoscuți chitariști contemporani, Neal Schon are, evident, ceva de spus despre tinerii care iau chitara în mână. Într-un interviu acordat pentru „The Eddie Trunk Podcast” și preluat de cei de la Ultimate Guitar, muzicianul a povestit cum a început el să cânte la chitară, făcând și câteva recomandări pentru noua generație.

Artistul povestește că el nu s-a concentrat pe game și nici nu a studiat teorie muzicală. „Mi-aș dori ca tinerii chitariști din ziua de azi să asculte discuri vechi, știi, să vadă care este baza lucrurilor, bluesul. Eu chiar am săpat și am cântat cu B.B. King și Albert King – îi iubesc pe Michael Bloomfield, Eric Clapton, Page, Jeff Beck și Jimi Hendrix Artiștii ăștia... ia tot ce au făcut ei și pare că este fără de moarte pentru că există suflet,” spune Schon.

Muzicianul mărturisește că lucrurile pe care le fac tinerii par gimnastică pentru el și totul a devenit extrem de rapid. „Eram cunoscut pentru rapiditate în anii ’70, când m-am alăturat lui Santana, dar apoi a apărut Eddie Van Halen și mă scărpinam în cap și mă întrebam ce se întâmplă,” povestește Neal.

„Mi-aș dori,” mărturisește el, „ca muzicienii să fie mai atenți la sufletul muzicii, sufletul ăla mai vechi, pentru că asta mi se pare mie că dăinuie și asta îmi lipsește când vine vorba de muzica nouă,” spune muzicianul.

Anul trecut, Schon a revenit cu cel de-al nouălea album solo din cariera sa, „Universe”.

Foto: Fcaebook, Neal Schon