Rock News

Rage Against the Machine spune povestea din spatele "Killing In the Name" într-un mini-documentar

Filmul de 15 minute "Killing in Thy Name", o colaborare cu colectivul de artă Ummah Chroma, explorează istoria opresiunii americane.

Mini-documentaruk conține, de asemenea, citate din istorici precum Howard Zinn și imagini live ale Rage Against the Machine care interpretează piesa.

„Locuind în State, trăiești într-una dintre cele mai brutale societăți din istoria lumii”, spune Zack de la Rocha într-un interviu de arhivă din film.

„Mama mea [Mary Morello] este o femeie albă cu o voce radicală”, spune chitaristul Tom Morello în film. „Timp de trei decenii a fost profesoară progresistă într-un liceu conservator, inspirându-i pe elevi să conteste sistemul - prin acțiunile și cuvintele ei, ea a învățat întotdeauna că rasismul nu trebuie niciodată ignorat și trebuie întotdeauna confruntat”. Morello a detaliat, de asemenea, nașterea piesei într-un interviu pentru Rolling Stone Music Now.

„Țara care a moștenit genocidul americanilor nativi. O țară care a participat la sclavie. Orice societate sau orice guvern sau orice sistem care este înființat exclusiv pentru a profita o clasă bogată în timp ce majoritatea oamenilor trudesc și suferă și își vând munca, atâta timp cât singurul motiv adevărat al acestui sistem este interesul pentru profit și nu întreținerea și îmbunătățirea starii populației, satisfacerea nevoile umane, atunci societatea nu ar trebui să reziste. Ar trebui contestată, pusă la îndoială și răsturnată", adauga vocalul Zack de la Rocha într-un interviu de arhivă din film.