Rock News

Wolf Hoffmann (Accept): „Am fost prima trupă de metal din Germania”

Într-un nou interviu cu HEAVY Magazine, chitaristul Accept Wolf Hoffmann a vorbit despre locul pe care trupa il are în diferitele subgenuri de heavy metal.

„Nu știu niciodată ce să fac cu toate aceste etichetari, să fiu sincer. Nici măcar nu știu ce am fi. Cred că, în acest moment, ce suntem? Clasic rock? Sună groaznic, nu-i așa? Asta a sunat intotdeauna ca un rock destul de plictisitor. Dar nu știu ce naiba suntem. Ce suntem? Heavy metal tradițional?

"Tot ce știu este că am fost prima trupă de metal din Germania; asta aș spune cu îndrăzneală", a continuat el. „Pentru că nu cred că a existat cineva înainte de Accept in Germania - numai Germania, desigur - care să se numească cu mândrie heavy metal. Adică, au existat întotdeauna Scorpions, dar erau mai mult radio-rock sau hard rock, oricare ar fi fost ele. Dar nu erau cu siguranță la fel de duri ca noi, sau ca metalul. Deci aș spune că am fost primii din Germania. Și cum nu se numește astăzi cu toate aceste subgenuri diferite, habar n-am".

Hoffmann este singurul membru original rămas in Accept, grup pe care l-a format în 1976 în orașul Solingen, Germania alături de solistul Udo Dirkschneider și basistul Peter Baltes.

Noul album de studio Accept, „Too Mean To Die”, va fi lansat pe 29 ianuarie prin Nuclear Blast. LP-ul va fi primul grup fără Baltes, care a plecat din Accept în noiembrie 2018. De atunci a fost înlocuit de Martin Motnik.
Formația Accept a fost, de asemenea, extinsă cu adăugarea unui al treilea chitarist, Philip Shouse.

Foto: Getty Images/ Guliver.