Rock News

Fiica lui Paul McCartney, Mary McCartney, va regiza un documentar despre studiourile Abbey Road

"If These Walls Could Sing" va coincide cu a 90-a aniversare a studiourilor Abbey Road.

În 1931, Compania Gramophone a deschis un studio într-o casă georgiană de pe Abbey Road din Londra. Nouă decenii mai târziu , studiourile Abbey Road au devenit probabil cel mai faimos studio de înregistrări. Acum, Mary McCartney, fiica lui Paul McCartney și a Lindei McCartney, intenționează să spună povestea studioului cu un nou documentar intitulat, ""If These Walls Could Sing".

Pentru mulți oameni, semnificația Abbey Road are de-a face cu "Abbey Road", al 11-lea album de studio al The Beatles. Dar fostele studiouri de înregistrare ale EMI sunt un loc bogat în mult mai multă istorie muzicală a Marii Britanii, de la sesiunile din anii 1930 cu London Symphony Orchestra, până la prima înregistrare digitală realizată vreodată în Marea Britanie sau locul de astăzi, ca reper istoric.

Filmul care va spune povestea studiourilor va fi produs de regizorul câștigător de premiile Oscar John Battsek (Searching for Sugar Man, One Day in September) si urmează să fie lansat după a 90-a aniversare, în noiembrie.

"If These Walls Could Sing" nu este singurul document legat de Beatles pe care il asteptam, deoarece "Get Back", regizat de Peter Jackson, va ajunge în cinematografe în luna august.