Rock News

Basistul Marco Hietala părăsește Nightwish: "Suntem republica bananieră a industriei muzicale"

Basistul Marco Hietala a anunțat că părăsește Nightwish și viața publică. Muzicianul finlandez a detaliat motivele luării acestei decizii, acuzând modul în care funcționează industria muzicală pe care o numește "republica bananieră".

Heitala a anunțat că a luat decizia în mijlocul pandemiei Covid-19 după ce a devenit „deziluzionat” de industria muzicală:

"Există acum companii uriașe care le cer artiștilor să lucreze și să aibă inspirație de la 9 la 5, în timp ce împart profiturile în mod nedrept. Se întâmplă și între artiști. Suntem republica bananieră a industriei muzicale. Cei mai mari promoteri scot procente chiar și din merchandise, în timp ce plătesc dividende către Orientul Mijlociu. Se pare că unele teocrații pot face bani din muzica care te condamnă în mod normal la decapitare sau închisoare acolo, fără să pară că sunt ipocrite".

Basistul a amintit și de lupta cu depresia cronică, sugerând că această a jucat un rol în decizia să de a renunța la formația alături de care cânta încă din 2001, contrazicand zvonurile conform cărora Tuomas Holopainen, liderul Nightwish, a jucat un rol în decizia să de a pleca.

"Dacă continuu, este periculos pentru mine și pentru oamenii din jurul meu. Unele gânduri sunt negre in ultima vreme. Nu vă faceți griji, sunt bine. Îi am pe cei doi fii, pe soția mea, restul familiei, prieteni, un câine și multă dragoste. Și nu cred că mă voi retrage definitiv".