Rock News

Premiile Grammy, amânate din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea COVID-19

Cea de-a 63-a ediție a premiilor Grammy, programată inițial pentru 31 ianuarie, a fost amânată din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea COVID-19. Data provizorie este 21 martie 2021.

Locul de desfasurare al premiilor, Los Angeles este pe punctul de a deveni epicentrul pandemiei de coronavirus. Peste 7.600 de persoane sunt spitalizate cu COVID-19 în Los Angeles.

The Recording Academy a nominalizat în acest an mai multe femei la categoriile de rock și acordă o importantă mai mare curentului indie.

Producătorul Andrew Watt se află pe lista celor nominalizați în acest an pentru munca sa pe albumul "Ordinary Man" al lui Ozzy Osbourne, în timp ce documentarul celor de la Beastie Boys, regizat de Spike Lee, a primit și el o nominalizare la categoria "Best Music Film".

”Best Rock Album” va fi desemnat “A Hero’s Death” - Fontaines D.C., “Kiwanuka” - Michael Kiwanuka, “Daylight” - Grace Potter, “Sound & Fury” - Sturgill Simpson sau “The New Abnormal” - The Strokes.

Nominalizarile la "Best Metal Performance" includ Body Count - "Bum-Rush", Code Orange - "Underneath", In This Moment - "The In-Between", Poppy - "Bloodmoney" si Power Trip - "Executioner’s Tax (Swing of the Axe) - Live".

”Best Rock Performance” va fi aleasă dintre “Shameika” - Fiona Apple, “Not” - Big Thief, “Kyoto” - Phoebe Bridgers, “The Steps” - HAIM, “Stay High” - Brittany Howard şi “Daylight” - Grace Potter.

Stabilirea nominalizărilor la Grammy presupune un proces în mai mulţi paşi, care include profesionişti din industrie ce iau decizia pe baza unei liste scurte venite de la un comitet ce ia în calcul mii de înscrieri.