Rock News

Dave Lombardo povestește despre cum s-a schimbat de când a părăsit Slayer

„Nimic nu mă sperie. Am devenit, într-un fel, lipsit de frică,” declară Lombardo pentru Ultimate Guitar.

Schimbarea este inevitabilă și parcă niciodată nu analizăm impactul pe care anumite decizii l-au avut asupra dezvoltării noastre ca în perioada de final a anului. Într-un interviu acordat pentru publicația online Ultimate GuitarDave Lombardo își deschide sufletul pentru fani, analizând modul în care s-a schimbat de când a părăsit Slayer.

„Nimic nu mă sperie,” declară muzicianul. „Am devenit, într-un fel, lipsit de frică. Ce vrei să încerci? Sigur. Știi, dacă cineva mă abordează să compun o partitură pentru un documentar – asta mi s-a întâmplat recent. Tipul m-a abordat acum zece ani și mi-a zis că lucrează la un documentar, apoi m-a întrebat dacă nu m-ar deranja să îl orchestrez la un moment dat. I-am răspuns în afirmativ. N-am mai vorbit cu el vreo opt ani, după care mă sună și îmi spune că documentarul este gata, apoi mă întreabă dacă mai vreau să scriu partitura. Așa că am zis da,” continuă artistul.

Lombardo recunoaște că, bucată cu bucată, a reușit să creeze un material coeziv. Din păcate, și aspectul ăsta al vieții sale a fost afectat de pandemie, iar documentarul nu a ajuns să fie difuzat la niciun festival de film.

Revenind, însă, la conceptul inițial, Dave echivalează proiectul ăsta cu celelalte în care s-a implicat. „Poate iubești muzica rock și metal, dar frate, este necesar să ieși puțin din zona aia,” zice el. „[…] Nimeni nu a scris o carte de reguli. Astea sunt doar linii de ghidaj,” sfătuiește Dave.

Lombardo și-a părăsit colegii de la Slayer în 2013 din cauza unor neînțelegeri între membri, după cum relatează Loudwire. Slayer și-au continuat activitatea până în 2019, când au susținut un turneu de adio.

Foto: Instagram, Dave Lombardo, @chadmartel