Rock News

Avenged Sevenfold refuză să lanseze un nou album înainte de sfârșitul pandemiei

„Dacă ne va lua doi sau trei ani pentru a scrie un disc, nu îl vom lansa în cazul în care nu putem să îl promovăm live,” a mărturisit solistul M. Shadows.

Pandemia ne-a pus tuturor bețe-n roate când a venit vorba de planurile făcute pentru anul ăsta, iar muzicienii nu sunt excepția de la regulă. Avenged Sevenfold se numără printre formațiile care au de suferit din cauza noului coronavirus, solistul M. Shadows explicând cum a fost afectat noul LP al trupei de evenimentele din ultimul an.

Într-un interviu acordat pentru Kerrang! și preluat de publicația online Alternative Press, muzicianul a recunoscut că un nou LP semnat Avenged Sevenfold nu va apărea până în clipa în care va fi posibil ca trupa să plece într-un turneu de promovare – altfel, ar însemna trei ani irosiți.

„Nimeni nu vrea să lanseze un disc dacă nu putem să mergem în turneu pentru a-l promova,” a declarat artistul. „Realitatea este – și nimeni nu vrea să audă asta – în ziua de azi, să faci rock’n’roll durează prea mult: știi, o să fie un album al cărui creație durează trei ani. Și dacă lansăm materialul ăla, apoi suntem în carantină încă un an, indiferent cât de tare refuză oamenii să creadă asta, nu le va păsa de un album care a apărut cu un an în urmă atunci când va veni momentul să plecăm în turneu. Așa că dacă ne va lua doi sau trei ani pentru a scrie un disc, nu îl vom lansa în cazul în care nu putem să îl promovăm live,” a continuat Shadows.

Partea bună este că, atunci când va veni momentul mult-așteptat în care se va sfârși pandemia, pe urmele sale este posibil să vină, foarte rapid, și discul. Muzicianul a mărturisit că LP-ul este compus aproape în totalitate, însă trupa își acordă timp pentru înregistrări din cauza restricțiilor.

Foto: Instagram, Avenged Sevenfold, @rafacore