Rock News

Phil Collen: Despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată

„Mi-aș dori să fi știut mai devreme deoarece îți faci griji [...] pentru lucruri care nu merită asta,” spune muzicianul.

Deși recunoaște că a primit o grămadă de sfaturi demne de urmat de-a lungul vieții și încă mai primește și acum, Phil Collen mărturisește că există un îndemn pe care l-a respectat mai mult decât oricare altul. După cum relatează Ultimate Guitar, conform unui interviu preluat de la The French Connection, premiul pentru cea mai tare experiență împărtășită cu Phil îi revine lui Ian Hunter, din perioada în care Collen era în The Cybernauts. „Repetam alături de Ian și Ian mi-a spus «Când ajungi la cincizeci și cinci de ani, încetează să îți pese, nu îți mai faci griji [...]. Nu îți mai faci griji că ești judecat de cineva de șaisprezece sau de douăzeci de ani, indiferent de cât de hip sunt. Chiar nu îți mai pasă»”.

La momentul respectiv, Collen nu avea de unde să știe cât de adevărat ceea ce i-a spus prietenul său avea să fie. „Și pe la cincizeci de ani, sau când o fi fost, pe bune, încetezi să îți faci griji, și este atât de tare. Mi-aș dori să fi știut mai devreme deoarece îți faci griji, ești îngrijorat pentru lucruri care nu merită asta,” spune el. „Bineînțeles, formația trebuie să fie forte bună, trebuie să continui să compui piese, trebuie să păstrezi nivelul de excelență, dar mă refer la lucrurile care te-ar deranja, care te-ar face să te simți prost. Dacă cineva zice că nu e cool, asta e – chiar nu contează,” continuă artistul.

Englezul, cunoscut publicului larg pentru apartenența la grupul Def Leppard, a lansat unsprezece LP-uri alături de formație. Pe lângă acestea, Collen a mai lansat patru discuri alături de With Girl, două albume împreună cu Man Raze și unul alături de Delta Deep.

Foto: Instagram, Phil Collen, @johnzoccophoto