Rock News

Greta Van Fleet încearcă o abordare diferită pe noul album

Josh Kiszka nu ezită să ne informeze că cel de-al doilea disc al formației sale va fi ceva mai „cinematografic”.

Tinerii americani de la Greta Van Fleet și-au făcut debutul în 2018 și, după cum relatează Kerrang!, sunt deja doritori să exploreze alte zone muzicale. Dintr-un interviu acordat de solistul Josh Kiszka pentru Loudwire Nights și preluat de publicația menționată, aflăm că muzicienii mizează pe faptul că noul lor disc de studio va fi ceva mai „cinematografic”.

„Știam că avem nevoie să găsim oameni în care să avem încredere care să poată realiza sunetul pe care încercăm să îl creăm, care va fi ceva mai cinematografic,” a declarat Kiszka. Dacă ești curios legat de ce înseamnă asta, poți asculta deja primele single-uri extrase de pe material – „My Way, Soon”, „Heat Above”, „Broken Bells” și „Age of Machine”.

Într-un interviu acordat pentru Kerrang! acum câteva luni, solistul a mărturisit că pandemia a avut și părți bune pentru Greta Van Fleet. „Înainte, nu aveam prea mult timp să o luăm pe căile astea pentru că eram mereu în turneu. Aproape am terminat de înregistrat acum – am început, de fapt, în vara anului trecut, dar nu am putut reîncepe până în 2020 din cauza numărului de spectacole live pe care încă le aveam de susținut,” a spus  Kiszka în octombrie. „La momentul respectiv, trebuia să introducem sesiunile de înregistrări în programul deja existent”.

Albumul „The Battle at Garden’s Gate” poate fi deja comandat în avans, lansarea sa fiind planificată pentru data de 16 aprilie a anului viitor.

Foto: Instagram, Greta Van Fleet