Rock News

Bono și The Edge interpretează „Baby Please Come Home” la televiziunea irlandeză

Ca în fiecare an înaintea Craciunului, muzicienii irlandezi s-au adunat pentru a strânge bani pentru oamenii fără adăpost din Irlanda. Anul acesta, pentru a respecta recomandările de distanțare socială, strângerea de fonduri a fost transformată într-o transmisie live, iar Bono și The Edge de la U2 au apărut pentru a păstra intact spiritul de Crăciun.

Duo-ul a interpretat clasica de Craciun a lui Darlene Love „Christmas (Baby Please Come Home)” la "Late Late Show" si o versiune acustică a „Walk On” (de pe albumul U2 din 2000 "All That You Can’t Leave Behind").

După interpretari, cei doi au rămas la o discuție cu gazda Ryan Tubridy despre muzică și donația lor de 10 milioane de euro (adică peste 12,25 milioane USD) pentru eforturile de ajutorare COVID-19 din Irlanda.

„Orice actiune publică de donare de bani este PR, așa că vreau să fiu clar vis-a-vis de asta”, a spus Bono în timpul interviului. „Așadar, dacă oferim ceva în mod public, cred că trebuie să acceptam ca este si un exercițiu de auto-promovare și am încercat întotdeauna să evităm asta - în special în această țară - de-a lungul anilor.”

„Au fost multe discutii în trupă pe acest lucru, dar am simțit că trebuie să ieșim public și să fim solidari. Dacă nu putem fi cu adevărat utili, atunci să găsim oamenii care sunt și să încercăm să le oferim îmbrăcăminte de protecție", a mai spus Bono.

În octombrie, U2 a lansat o reeditare de lux cu 51 de piese a albumului "All That You Can’t Leave Behind", pentru a serba 20 de ani de la aparitia acestuia. Grupul a fost relativ liniștit pe tot parcursul pandemiei, dar Bono și The Edge au făcut echipă în timpul verii pentru coverul „Stairway To Heaven” de la Led Zeppelin.

Foto: Getty Images/ Guliver.