Rock News

Taylor Momsen: Iată care melodie de pe noul album The Pretty Reckless a marcat un punct de cotitură pentru artistă

Solista a discutat cu cei de la Paper despre noul disc semnat The Pretty Reckless și despre pauza de cinci ani care l-a precedat.

Noul album al americanilor de la The Pretty Reckless va apărea pe piață în luna februarie, însă muzicienii au lansat deja primul single extras de pe disc. „25”, prima melodie de pe noul album, a ajuns la urechile fanilor luna trecută, iar zilele trecute i-a fost asociat și un videoclip. Solista Taylor Momsen a oferit pentru publicația Paper câteva detalii despre cântec, dar și despre albumul „Death By Rock and Roll”.

«25» este unul dintre primele cântece pe care le-am înregistrat, cred că este prima piesă pe care am înregistrat-o pentru album,” a mărturisit Momsen. „Am scris melodia aia când aveam 25 de ani și am înregistrat-o imediat  după ce am făcut 25 de ani. Este extrem de autobiografică în multe aspecte. [...] Inspirația a rezultat din procesul de a reflecta asupra vieții mele până în punctul respectiv, scriind cântecul ăsta autobiografic dintr-un stadiu de disperare. Când am terminat de scris «25», a existat un moment în care am observat schimbarea în stilul meu de a scrie. Am luat o cotitură și cred că am devenit mai bună,” explică artista.

Cei cinci ani de pauză între cel mai recent disc lansat de formație și „Death By Rock and Roll” poate fi motivat de greutățile prin care a trecut Taylor – depresie și abuz de substanțe cauzate de pierderea unor oameni dragi precum solistul Chris Cornell și producătorul Kato Khandwala. Noul disc, spune Momsen, este un fel de renaștere pentru formație. „Sentimentul este ca și când ar fi primul album din multe privințe, datorită inspirației pure, brute, pe care nu o poți controla, și pentru că am simțit că am fost nevoiți să învățăm cum să facem lucrurile din nou. A trebuit să o luăm de la zero pentru că a fost primul disc pe care l-am făcut fără Kato,” spune ea.

Iată și lista completă de cântece incluse pe album:

  1. „Death By Rock and Roll”
  2. „Only Love Can Save Me Now” (feat. Kim Thayil și Matt Cameron)
  3. „And So It Went” (feat. Tom Morello)
  4. „25”
  5. „My Bones”
  6. „Got So High”
  7. „Broomsticks”
  8. „Witches Burn”
  9. „Standing at the Wall”
  10. „Turning Gold”
  11. „Rock and Roll Heaven”
  12. „Harley Darling”

Foto: Facebook, The Pretty Reckless