Rock News

Myles Kennedy: Despre primul său contract cu o casă de discuri

Solistul povestește, într-un interviu acordat pentru Knotfest și preluat de Ultimate Guitar, despre perioada petrecută alături de The Mayfield Four.

De Myles Kennedy am auzit datorită colaborării sale cu Slash, grație implicării în proiectul Alter Bridge sau pentru că materialul său solo are un aer de blues combinat cu rock ce ne fascinează. Cu toate astea, cariera lui Kennedy nu se rezumă numai la asta, iar Ultimate Guitar ne aduc la cunoștință, conform unui interviu preluat de pe Knotfest, că Myles și-a investit șase ani din viață în formația The Mayfield Four.

După cum spune chiar artistul, The Mayfield Four a fost prima trupă alături de care a semnat un contract major cu o casă de discuri. „A fost nebunesc, a fost o perioadă foarte palpitantă,” mărturisește Kennedy. „E interesant că atunci când mă gândesc la era aia, mă entuziasmez pentru că era vorba de toate clișeele alea pe care le auzi despre copii din Spokane… de fapt, jumătate din formație. Zia (Uddin, tobe) locuia în Seattle, la fel și basistul nostru, Marty (Meisner), și el locuia în Seattle. Iar Craig (Johnson, chitară) și cu mine locuiam în Spokane. Așa că petreceam cinci ore pe drum un week-end din două pentru repetiții”.

Ulterior, Myles povestește că formația a început să primească oferte de la numeroase case de discuri. Alegerea lor a fost, însă, Epic, iar artistul nu neagă că ideea de a fi colegi cu Pearl Jam și Rage Against The Machine a reprezentat o parte majoră din motivație. Artiștii au colaborat cu Epic, nu în ultimul rând, și datorită logo-ului casei de discuri. „Dar mă rog, simțeam iubirea din partea lor, așa că am semnat cu ei și am fost cu ei pentru următorii cinci ani, parcă,” spune solistul.

Înainte de a lansa primul disc alături de The Mayfield Four, artistul își amintește, de asemenea, ce sfat a primit din partea producătorului, mai ales că Myles era fan Radiohead – să nu asculte albumul „OK Computer” (1977). Motivul dat de Jerry Harrison? „O să ajungi să absorbi (n.r. materialul) și va ajunge parte din ADN-ul albumului. Vrei să fii propriul tău element”.

Kennedy nu ezită, totuși, să recunoască faptul că mai are mult de evoluat în poziția de compozitor.   

Foto: Instagram, Myles Kennedy, Joshua Saldate