Rock News

Jimmy Page, printre artiștii care cer companiilor de streaming plăți corecte pentru muzicieni

O anchetă parlamentară britanică este în curs de desfășurare, in acest moment fiind in stadiul audierii „experților din industrie, artiștilor și caselor de discuri, precum și a platformelor de streaming în sine”. Va continua până în 2021.

Chitaristul Led Zeppelin, la fel ca mulți alți artiști, solicită corectitudine în modul în care serviciile de streaming - Spotify, Apple Music sau Amazon Music - plătesc artiștii.

În aceeași audiere parlamentară, compozitoarea Fiona Bevan a dezvăluit că a primit doar 100 de lire sterline pentru faptul ca a compus și a cântat pe albumul de numărul 1 al lui Kylie Minogue, "Disco".

„Una dintre statisticile pe care [Academia Ivors] tocmai le-a publicat este că opt din 10 compozitori câștigă mai puțin de 200 de lire sterline pe an din streaming”, a spus ea. „Deci avem o mare problemă aici și oamenii nu știu de ce primesc atât de puțin.”

Jimmy Page si-a actualizat saptamana trecuta toate conturile de social-media, cerand companiilor de streaming plati echitabile pentru muzicieni.