Rock News

Rick Allen (Def Leppard), numit „Cel mai bun baterist de rock din lume” intr-un sondaj Music Radar

Music Radar a organizat un sondaj printre cititori in care le-a cerut să numească pe cel mai important baterist al rockului, iar Rick Allen a ieșit în frunte.

Pe locul 2 s-a plasat Jon Larsen de la Volbeat, urmat de Ashton Irwin de la 5 Seconds of Summer, Scott Phillips de la Alter Bridge a ocupat locul 4, Simon Phillips locul 5, Roger Taylor de la Queen pe locul al saselea, Tommy Lee - tobosarul Motley Crue pe 7, Travis Barker de la Blink-182 pe locul 8, Dave Grohl de la Nirvana pe locul 9 și Phil Rudd de la AC/ DC pe pozitia 10.

Luna aceasta se împlinesc 36 de ani de la accidentul suferit de Allen, în care și-a pierdut brațul stâng într-un accident auto în Anglia. Allen a trebuit să reînvețe cum să cânte la tobe și producătorul de tobe Simmons a lucrat cu el pentru a construi un kit. Trupa a rămas cu Allen în momentele dificile, iar bateristul a perseverat. Accidentul ar fi pus capăt carierei celor mai mulți oameni.

După ce a vizitat Walter Reed Army Medical Center în 2006, Allen s-a dedicat să ajute veteranii de război care suferă de tulburare de stres posttraumatic (PTSD), ca urmare a unor traume asemanatoare cu a sa. Allen a declarat pentru ABC News în 2012: "Nu știam cum va fi viața mea după acea zi cumplită. A fost cel mai întunecat moment din viața mea ... Dorința mea este de a încuraja un sistem de sprijin pentru veteranii de razboi, de a de-stigmatiza PTSD,  iar poveștile lor sa ofere modalități alternative de a deschide drumul către rezistență și sănătate. "

Foto: Getty Images/ Guliver.