Rock News

Mike Campbell (The Dirty Knobs) explică ce a învățat de la Tom Petty

Muzicianul mărturisește pentru Rock Cellar că, după numeroși ani în care a colaborat cu Tom Petty, și-a însușit câteva lucruri „prin osmoză”.

Alături de The Dirty Knobs, muzicianul Mike Campbell a revenit, luna trecută, cu albumul „Wreckless Abandon”. Înainte de a-și asuma rolul de lider, însă, artistul a urmat viziunea lui Tom Petty grație apartenenței sale la grupul The Heartbreakers. Astfel, Campbell mărturisește pentru cel de la Rock Cellar că experiențele astea se legă cumva între ele.

Întrebat dacă a învățat ceva ce aplică în cadrul proiectului The Dirty Knobs de la Petty, Mike a răspuns în afirmativ. „Am învățat atât de multe de la Tom,” spune el. „Vreau să spun, timp de aproape cincizeci de ani am fost co-căpitanul lui, stând alături de el și urmărind cum își conducea trupa. Am învățat destul de multe de la el văzându-l în acțiune. Era un lider de formație excelent. Știa cum să ne îndrume pe toți către o viziune concentrată, fie că era o înregistrare sau ceva live și sunt sigur că mi-am însușit câteva lucruri de la el pe parcurs prin osmoză,” completează el.

Muzicianul povestește, de asemenea, despre unul dintre cele mai importante momente din cariera sa – apariția alături de Tom Petty and the Heartbreakers în deschiderea unui concert KISS. „A fost destul de nebunesc pentru că ei cântau deja pe stadioane la momentul respectiv și noi eram abia la început. Eram în Florida, la repetiții pentru niște spectacole în baruri, și am primit un telefon anunțându-ne că putem merge în Carolina de Sud sau undeva să cântăm în deschidere pentru KISS. Așa că ne-am urcat în autobuz și am cântat și ne-am întâlnit în culise. A fost destul de uimitor pentru un grup de băieți săraci din Florida să îi vedem pe tipii ăia venind într-o limuzină. Și toți aveau capele negre pe ei când au venit, ca niște super eroi, și au fost de treabă cu noi. Așa că am ieșit și am cântat și, bineînțeles, publicul era acolo să îi vadă pe KISS, dar ne-au primit călduros. Și a fost drăguț să fim în culise pentru spectacolul ăla”.

Tom Petty a murit în octombrie 2017, la vârsta de 66 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de analgezice, imediat după finalul turneului aniversar de patruzeci de ani al trupei sale.

Foto: Instagram, Mike Campbell