Rock News

Metallica (video), Billy Corgan, Korn sau Krist Novoselic, coveruri după Alice in Chains în cadrul ceremoniei Founders Award

Alice in Chains au fost onorați cu Seattle Museum of Pop Culture’s Founders Award marți seara. Ocazia a fost sărbătorită cu o ceremonie virtuală care a devenit un omagiu adus legendelor grunge.

Evenimentul a fost o adevărată petrecere din Seattle, cu Alice in Chains și mulți dintre colegii și prietenii lor care interpretau melodii AIC din diferite locuri.

Pe lista interpreților au fost Metallica, Corey Taylor, Dave Navarro, Ann Wilson și Nancy Wilson de la Heart, Korn, Billy Corgan de The Smashing Pumpkins, Mastodon, Mark Lanegan, Tad Doyle și mulți alții.

Korn și Metallica au facut două versiuni extrem de diferite ale „Would?”, Metallica avand o abordare acustică a melodiei, in timp ce Korn si-au pus ștampila lor nu-metal.

Duff McKagan (originar din Seattle), Krist Novoselic de la Nirvana și Mike McCready de la Pearl Jam, au avut si ei diferite interpretari. Corgan a facut un cover dupa „Check My Brain” din epoca lui William DuVall, în timp ce Dave Navarro de la Jane's Addiction s-a alăturat lui Corey Taylor și lui Taylor Hawkins (Foo Fighters) pentru o versiune a „Man in the Box” - un punct culminant al serii.

Ceremonia de doua ore poate fi urmarita aici: