Rock News

Van Morrison și Eric Clapton colaborează la o nouă piesă anti-lockdown, „Stand and Deliver”

Scrisa de Morrison și interpretata de Clapton, „Stand and Deliver” va fi disponibila pentru descărcare și streaming pe 4 decembrie. Piesa va susține campania de salvare a muzicii live, initiata de Van Morrison.

Morrison militează pentru o redeschidere a locurilor de spectacole la capacitate maximă, in declarația sa menționând că „simte cu tărie” că blocarea actuala reprezintă o amenințare existențială pentru viitorul locurilor din industria muzicii live. Regatul Unit a permis unele concerte la distanță de la 1 august, dar, la fel ca în SUA, dar au existat puține astfel de show-uri de când pandemia a lovit, în martie.

Veniturile obținute din „Stand and Deliver” vor fi merge catre fundatia lui Morrison Lockdown Financial Hardship Fund, care își propune să ajute muzicienii care au probleme in aceasta perioada, relatează Variety.

Clapton, de trei ori inclus în Rock and Roll Hall of Fame, a spus că lipsa concertelor live din cauza restricţiilor este „profund supărătoare”. Cei doi au cântat împreună pe arena O2 din Londra în luna martie a acestui an, pentru a strânge fonduri pentru The Royal Marsden Cancer Charity.

Noi restricţii au fost impuse în Marea Britanie odată cu al doilea val al pandemiei, iar Anglia se află în carantină până pe 2 decembrie. În Marea Britanie, au fost înregistrate până în prezent peste 1,5 milioane de contaminări cu noul coronavirus şi mai mult de 57.000 de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Foto: Getty Images/ Guliver.