Rock News

"Chop Suey!" - System of a Down, primul videoclip de metal care reușeste 1 miliard de vizualizari pe YouTube

System of a Down a încărcat "Chop Suey!" pe YouTube pe 2 octombrie 2009, la 8 ani dupa ce a fost lansat.

Acum, videoclipul a depășit 1 miliard de vizualizari. Piesa provine de pe albumul "Toxicity" al System of a Down din 2001, care până în prezent a vândut peste 2,7 milioane de exemplare doar în Statele Unite.

System of a Down a lansat recent prima lor muzică nouă din 2005 incoace. Este vorba de doua melodii, "Protect The Land" & "Genocidal Humanoidz", care au ajuns de curand pe locurile 1 și 2, în aceasta ordine, pe Hard Rock Digital Song Sales.

Muzica nouă a trupei a dus, de asemenea, la o crestere a fluxurilor și vânzărilor pentru restul discografie, "Toxicity" din 2001 reintrând în Hard Rock Albums pe locul 10 și "System of a Down" din 1998, revenind pe locul 11. "Toxicity" a fost pentru trupa primul album de nr. 1 al trupei in Billboard 200, urmat de albumele din 2005, "Mezmerize" și "Hypnotize".

Totuși, muzică viitoare a trupei nu a fost anunțată. Grupul a declarat că cele două noi melodii au fost lansate pentru a atrage atenția asupra războiului din Nagorno-Karabakh, cu încasări care merg catre Armenia Fund.

Foto: Getty Images/ Guliver.