Rock News

Albumul John Lennon semnat pentru Mark David Chapman merge la licitație

Albumul pe care John Lennon i-a dat un autograf ucigașului său, Mark David Chapman înainte de crimă a fost scos la licitație. Este vorba de "Double Fantasy", iar licitația începe de la 400.000 de dolari, anunta Consequence Of Sound.

Exemplarul cu autograf a fost folosit ca probă în ancheta poliţiei.

Dincolo de valoarea sa monetară semnificativă, discul este o dovada a uneia dintre cele mai mari tragedii din istoria rock-ului. În dimineața zilei de 8 decembrie 1980, Chapman s-a apropiat de fostul membru Beatles în fata apartamentului său din New York, ca un fan obișnuit și i-a cerut să semneze noua sa lansare, "Double Fantasy". După ce a oferit autograful, Lennon a plecat impreuna cu Yoko Ono la studio, dar când s-au întors, cinci ore mai târziu, Chapman l-a împușcat pe Lennon.

În august, lui Chapman i s-a refuzat eliberarea condiționata pentru a 11-a oară. El a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare.

El este eligibil pentru eliberare din anul 2000, dar i sa refuzat continuu condiționarea pe motiv că ar face-o pe Ono să se teamă pentru viața ei și a familiei sale și că cineva ar putea fi înclinat să se răzbune violent pe Chapman in libertate.

La începutul acestui an, în cinstea a ceea ce ar fi fost cea de-a 80-a aniversare a lui Lennon, BBC Radio 2 a difuzat un nou documentar intitulat "Lennon at 80", care conține interviuri pe care fiul său Sean Lennon le-a realizat cu familia, prietenii și colegii tatălui său. Una dintre aceste persoane a fost colegul de trupă al lui Lennon, Paul McCartney, care a avut o relație cu suisuri si coborasuri în deceniul anterior morții lui Lennon.