Rock News

Rob Halford alege 10 albume preferate

Rob Halford a fost dintre muzicienii care au votat în clasamentul extins al revistei Rolling Stone, "500 Greatest Albums of All Time" și nu a ales numai albume de metal, Slayer, Emperor sau Behemoth, ci și LP-uri ale Beatles, Carole King și Muddy Waters. Într-un interviu recent, Rob Halford a detaliat alegerea primelor 10 albume favorite și a explicat cum l-au ajutat să-l facă cine este el.

Printre discurile incluse pe listă se numără LP-ul de debut al Led Zeppelin (1969), „Queen II” (1974, „A Hard Day's Night” (1964) al The Beatles, „Get Yer Ya-Ya's Out!" (1970) - Rolling Stones, „Machine Head” (Deep Purple) (1971), „Axis: Bold As Love” (1967) - The Jimi Hendrix Experience, „The Rise and Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” (1972) - David Bowie și Cream - „Disraeli Gears” (1967).

Vorbind despre albumul de debut Black Sabbath, Halford a spus: „Am crescut literalmente împreună, inventând această muzică grozavă pe care o iubim și o prețuim atât de mult numită heavy-metal".

„Am ales albumul „Black Sabbath” doar pentru că, la fel ca multe trupe, primul disc sau primele doua discuri stabilesc cu adevărat cine ești ca formație. Este un pic ca Priest cu„ Rocka Rolla” și „Sad Wings Of Destiny ”; „Sad Wings Of Destiny” devine cel pe care îl iubim atât de mult pentru că este definitoriu. Cu „Black Sabbath” am avut primul exemplu de cum ar trebui să sune muzica heavy-metal".

Puteți viziona videoclipuri despre Halford discutând albumele sale preferate la Rolling Stone.

Halford își promovează autobiografia, „Confess”, care a fost lansata pe 29 septembrie prin intermediul Hachette Books. Cartea a fost descrisă de The Telegraph din Marea Britanie ca „unul dintre cele mai sincere și mai surprinzătoare volume de memorii ale anului”.

În septembrie, Judas Priest și Rufus Publications au anunțat publicarea primei cărți oficiale Judas Priest, „Judas Priest - 50 Heavy Metal Years”, care documentează istoria extinsă a trupei din ultimii 50 de ani.