Dan Byron lansează EP-ul "Long Story Short" printr-un concert online

Dan Byron, solistul trupei byron, a lansat EP-ul „Long Story Short" – un mini-album cu 4 cântece înregistrate în timpul pandemiei. Primul extras pe single, „Home Sweet Home" este însoțit de un videoclip montat de Dan, un colaj de imagini din toată lumea.

Share

Cele 4 cântece de pe Long Story Short tratează subiecte ca relația de love-hate cu locul de baștină, rasismul, impermanența sau încălzirea globală; acestea au fost scrise de Dan pentru diverse proiecte în ultimii 10 ani, însă n-au ajuns până acum pe nici un material de studio. Dan a profitat de perioada recentă, petrecută în majoritate acasă, și le-a înregistrat în propriul dormitor. A rezultat un EP home-made, o re-vizitare a unor cântece compuse în perioade complet diferite, dar care luate împreună se potrivesc ca o mănușă contextului pe care îl traversăm astăzi și întrebărilor pe care ni le punem cu toții. Mastering-ul albumului a fost realizat de Dan Georgescu, colegul lui Dan din trupa byron, la UNDA Recording.

"Înregistrările au acoperit mare parte din toamnă, făcându-mi lipsa concertelor mai suportabilă, ținându-mă în priză, dând zilelor un sens. Mi-am adus aminte de feeling-ul pe care ți-l dă casa în care locuiești, de intimitatea aia imposibil de reprodus în studio pe care o surprinsesem și pe „Privește cerul...", primul meu album solo." – Dan Byron

EP-ul Long Story Short este disponibil pentru streaming și download pe toate platformele de distribuție digitală - https://smarturl.it/danbyron

Doritorii îl pot de asemenea cumpăra de pe Bandcamp (download la calitate înaltă) - https://danbyron.bandcamp.com/album/long-story-short.

Primul extras pe single de pe EP, Home Sweet Home, este însoțit și de un videoclip montat de Dan - un colaj de imagini ale mai multor locuri din lume care pot însemna „acasă" pentru cineva.

Pentru concertul de lansare Dan vă invită în propria sufragerie, la un concert online difuzat pe pagina sa de Facebook, sâmbătă, 21 noiembrie, începând cu ora 20:30. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Foto: Cristian Sutu.

ByronTags
Share