Rock News

David Ellefson: Despre complexitatea noului album Megadeth și relația sa cu Dirk Verbeuren

Basistul Megadeth mărturisește că noul disc este chiar mai complex decât „Rust In Peace”, caracteristică facilitată chiar de conexiunea muzicală incredibilă dintre basist și toboșar.

După spusele basistului David Ellefson, noul album semnat Megadeth este unul extrem de complex, fiind un proiect pentru care toți cei patru membri ai formației au dat tot ce au putut. Într-un interviu acordat pentru RadioactiveMike Z și preluat de publicația online Blabbermouth, muzicianul a mărturisit că discul este chiar mai complex decât „Rust In Peace”, „care este reperul (n.r. pentru asta)”.

„[…] Am reușit să adunăm câteva luni de muncă foarte productivă de compoziție și pre-producție anul trecut, așa că am dus treaba aia mai departe anul ăsta. Anul ăsta a fost anul dedicat înregistrării discului,” povestește Ellefson. „Tot ce însemna turneu pentru noi a fost amânat. Într-un fel, am luat toate chestiile și le-am mutat douăsprezece luni mai încolo. Mijlocul lui 2021 este momentul în care intenționăm să reîncepem. Ar trebui să avem, cu siguranță, ceva muzică nouă, dacă nu întregul album terminat și să fim gata să lansăm material nou în jurul turneului,” continuă basistul.

Complexitatea noului material de studio acoperită din toate unghiurile, David nu ezită să vorbească și despre contribuția toboșarului Dirk Verbeuren, care s-a alăturat formației în 2016. Relația dintre cei doi, spune Ellefson, poate fi comparată cu cea dintre Geddy Lee și Neil Peart (Rush). „Trebuie să recunosc, frate, au existat momente în care cântam împreună – se aude foarte clar, pentru că suntem doar eu și Dirk și minimizăm chitarele ca să putem simți exact ce facem. Sunt fan Rush, normal, și în tinerețe, au existat mereu momentele astea între Geddy Lee/Neil Peart care erau nebunești – vreau să spun, nimic nu le poate egala, atât de incredibile erau. […] Și simt că pe noul album Megadeth, eu și Dirk avem aceleași momente”.

Primele spectacole planificate de formație pentru anul viitor vor avea loc în Europa – în cadrul festivalurilor „Sweden Rock” și „Graspop Metal Meeting”. Ulterior, muzicienii vor începe turneul nord-american „Metal Tour Of The Year”, în cadrul căruia li se vor alătura Trivium, Lamb Of God și In Flames.

Foto: Instagram, Megadeth