Rock News

Jimmy Page: „Muzica nu înseamnă nimic” fără concerte live

Spunând că „muzica nu înseamnă nimic” fără concerte, legendarul chitarist Led Zeppelin s-a plâns de situația care a exclus turneele din întreaga lume, din martie încoace.

Asta ar putea fi o veste bună pentru fanii lui Page. Chiar înainte ca pandemia să pună lacat pe muzica live, chitaristul, acum în vârstă de 77 de ani, a cântat rar în public în ultimii ani. Insa asta s-ar putea schimba odată ce concertele vor putea reveni, în cele din urmă.

„Când am intrat pentru prima dată în carantina, m-am gândit: „In regula, este momentul să încep să mă gândesc la întoarcerea la un moment dat și să cant ”, a declarat Page pentru GQ în numărul din decembrie al revistei, așa cum scrie NME.

„Este un moment foarte trist și disperat și ceea ce a făcut acest virus la nivel global familiilor, artei și a tot ceea ce iubim și ne este drag, plus întreaga situație a concertelor, mă îngrijorează”, a continuat el.

Page a mai declarat că „nu va fi niciodată unul dintre acei oameni care vor înregistra singuri și vor trimite cuiva un fișier. Nu am intrat în muzică pentru a face asta, a fost pentru a canta împreună, asta înseamnă [muzica].”

Desigur, pentru cineva care a făcut numeroase spectacole live cu Led Zeppelin în anii '70, nu este o surpriză faptul că muzicianul vede comunitatea ca pe o parte importantă a muzicii.

"Trebuie să cantam alaturi de oameni", a subliniat Page, "avem nevoie de concerte și avem nevoie de comunitate. Pentru că fără asta, muzica nu înseamnă nimic. Cântatul live este atât de important pentru tinerii muzicieni".

Ultimele comentarii ale lui Page referitoare la efectul pandemiei asupra muzicii live urmează unei alte discuții recente în care a spus pentru Classic Rock că s-a „reconectat cu chitara” în timpul carantinei.

Foto: Getty Images/ Guliver.