Rock News

Noul album Metallica, pentru care există deja sute de idei, va fi un efort de grup

Kirk Hammett și Robert Trujillo au oferit câteva detalii despre cum se desfășoară munca la noul material, într-un interviu recent.

Metallica s-au pus serios pe treabă pentru noul album pe care formația îl pune la cale, iar basistul Robert Trujillo și chitaristul Kirk Hammett au povestit pentru Metal Hammer, într-un interviu preluat de cei de la Metal Sucks, despre cantitatea de material acumulată și schimbările aduse procesului de creație.

Hammett nu ezită să readucă în discuție cele 250 de idei de riffuri pierdute odată cu telefonul său, înainte de înregistrarea celui mai recent disc Metallica. De data asta, însă, contextul este un pic diferit. „Există foarte mult material,” spune muzicianul. „Știu că am tone pentru că am compensat la extrem. Știi, data trecută, a fost un șoc la sistem să pierd toate ideile alea muzicale. Așa că am fost foarte determinat să încerc să recuperez timpul pierdut. […] Durează câteva luni, literalmente, să trec prin toate ideile,” completează el.

Trujillo confirmă, la rândul său, că Hammett este extrem de investit și creativ. „Kirk are atât de multe idei,” declară muzicianul, povestind despre chitarist că nu se oprește din inventat și interpretat riffuri nici când gătește sau când colegul său este la baie.

Robert nu ezită să dezvăluie nici faptul că, de data asta, simte că procesul ar putea însemna mai multă implicare din partea tuturor membrilor. „Iubesc faptul că suntem în starea de spirit în care să fim mai deschiși la colaborare și cred că este foarte distractiv pentru locul în care ne aflăm, pentru călătoria în care urmează să plecăm, faptul că ușile astea se deschid în acest fel”.