Rock News

Noul album semnat AC/DC este un omagiu adus lui Malcolm Young

„Moartea sa a fost o lovitură masivă pentru noi, dar încă mai cred că este acolo când cânt,” mărturisește Angus Young pentru NME.

Noul album al trupei de origine australiană AC/DC va ajunge la urechile fanilor pe data de 13 noiembrie, iar chitaristul Angus Young a declarat pentru NME că întregul disc a fost ghidat de spiritul fratelui său, Malcolm Young, în ciuda decesului său din 2017. „El a fost acolo de la început, el este tipul care mi-a oferit un loc în trupa asta,” spune Angus.

„Moartea sa a fost o lovitură masivă pentru noi,” continuă chitaristul, „dar încă mai cred că este acolo când cânt. Sună amuzant, dar încă îl simt comunicând cu mine când cânt la chitară,” mărturisește el.

Cel de-al șaptesprezecelea disc de studio al muzicienilor, „PWR UP”, apare pe piață nu numai pentru a-i aduce un omagiu lui Malcolm, în percepția vocalistului Brian Johnson, ci și pentru a readuce la viață rock’n’roll-ul.

„Anul ăsta a fost foarte greu și este o perioadă dificilă pentru toată lumea,” declară solistul Johnson, „dar albumul ăsta transmite puterea incredibilă a rock’n’roll-ului, pe care alte genuri muzicale nu o pot atinge. Există multe chestii acum cu tone de dansatori și cântăreți pe scenă și totul pare atât de […] drăgălaș. Este plăcut să ai un shot de rock’n’roll,” continuă muzicianul.

Deja am avut ocazia să ne bucurăm de prima piesă extrasă de pe albumul „PWR UP”, „Shot In The Dark”, și de videoclipul acesteia:

Foto: Instagram, AC/DC