Producătorul Nirvana se îndoiește că „Nevermind” ar avea același impact astăzi

Deși "Nevermind" este adesea creditat cu boom-ul mișcării grunge de la începutul anilor '90, producătorul albumului, Butch Vig, și-a expus îndoielile că discul ar avea același impact astăzi.

Share

În timp ce Vig nu comentează calitatea albumului, el afirmă că modul, contextul și momentul în care este lansat discul au un rol foarte important în a face ca un album excelent să atingă recunoasterea mondiala.

Discutând cu NME, Butch Vig a explicat: „Cred că ar fi greu să repetăm acel moment "Zeitgeist". Dacă "Nevermind" ar ieși săptămâna aceasta, în ciuda faptului că este un disc excelent, nu ar avea același impact cultural. A fost momentul perfect, când a apărut o schimbare în muzică și s-a simțit ca o revoluție. Văd că se întâmplă din nou, dar nu în același mod”.

"Nevermind", albumul Nirvana a ajuns pe locul 1 în Billboard 200 Album Chart în 1991. Albumul a dat single-urile "Smells Like Teen Spirit", "Come as You Are," "Lithium" și "In Bloom" și a fost certificat diamant (pentru peste 10 milioane de albume vândute) în S.U.A..

Foto: Getty Images/ Guliver.

 

Share