Rock News

Myles Kennedy , cover acustic după „The Trooper” - Iron Maiden

O înregistrare audio a frontmanului Alter Bridge Myles Kennedy care interpretează o versiune acustică a clasicului Iron Maiden „The Trooper” pentru SiriusXM poate fi ascultată mai jos.

Înainte de a canta melodia, Kennedy a explicat cum i-a venit prima dată ideea de a canta „The Trooper” în timpul turneului pe care l-a întreprins în sprijinul albumului solo de debut, „Year Of The Tiger” din 2018.

"Am concertat in SUA de câteva ori, in Europa, Africa de Sud", a spus el. "A fost uimitor - foarte distractiv. Am cantat piese din cariera mea din ultimele decenii și am facut și câteva cover-uri pe care le-am amestecat în set. Și a existat o piesă care a devenit un fel de favorită a fanilor.

„Într-o seară, stateam în patul meu într-un autobuz și m-am gândit că am nevoie doar de ceva la un anumit tempo și [care] are o anumită vibrație, dar vreau să fie o melodie din anii mei de formare ca un tânăr adolescent", a continuat el. „Și mă gândeam la o mulțime de trupe pe care le ascultam atunci și m-am gândit că ar fi interesant să iau una dintre acele piese și să schimb aranjamentul pentru a se potrivi contextului, cu ceea ce fac eu în proiectul meu solo, care tinde să aibă mai mult o atmosferă americană". [...] "Așa că m-am gândit, am fost un mare fan Maiden în copilărie. Și una dintre piesele mele preferate de la Iron Maiden „The Trooper”. Și m-am gândit, ce s-ar întâmpla dacă ai lua „The Trooper” și l-ai face in modul în care Johnny Cash l-ar fi interpretat. Am crezut că ar fi interesant".

Myles a finalizat recent lucrul la al doilea album solo. LP-ul a fost realizat la Studio Barbarosa din Gotha, Florida, cu aceeași echipă cu care a lucrat la "Year Of The Tiger", inclusiv producătorul Michael "Elvis" Baskette, care este producatorul Alter Bridge.

Foto: Getty Images/ Guliver.