Rock News

Tom Petty’s Estate lansează "Wildflowers & All the Rest"

Tom Petty a conceput inițial "Wildflowers" din 1994 ca un album dublu, dar a fost forțat să lase mai multe melodii deoparte când a venit momentul să finalizeze tracklist-ul oficial.

Unele dintre acestea au ajuns în cele din urmă în proiecte ulterioare - cum ar fi coloana sonoră a "She’s the One" - cu toate acestea, majoritatea a fost pastrata pentru lansari ulterioare.

Acum, acele înregistrări „pierdute” au fost readuse in atentia publicului, ca parte a unei reeditări intitulată "Wildflowers & All the Rest".

Această colecție cuprinde albumul original si o listă lungă de materiale bonus. Cinci piese neauzite pana acum sunt de gasit pe discul „All the Rest”, în timp ce „Home Recordings” constă în piesele inregistrate de Tom Petty in studioul propriu.

Un alt disc numit „Versiuni alternative” vine cu 16 versiuni alternative ale melodiilor de pe "Wildflowers", fiind vorba despre inregistrarile pe care Petty, colegii săi de trupă și producătorul Rick Rubin le-au facut in momentul in care se apropiau de sfârșitul albumului.

Relansarea a fost pregatită de fiicele lui Petty, Adria și Annakim, și de soția Dana. Membrii formatiei de acompaniament a lui Tom Petty au avut, de asemenea, o contributie la aceasta compilatie, precum si inginerul de sunet cu care artistul a colaborat de majoritatea inregistrarilor, Ryan Ulyate, care a supravegheat producția.

Foto: Getty Images/ Guliver.