Rock News

Josh Kiszka: Greta Van Fleet profită de pandemie pentru a lucra la material nou

Muzicianul mărturisește pentru Kerrang! că pandemia le-a oferit oportunitatea să se concentreze pe munca de studio, mai ales că ei se consideră, în cea mai mare parte, o trupă live.

„Am fost foarte ocupați cu înregistrările și o grămadă de alte lucruri,” a declarat solistul formației Greta Van Fleet, Josh Kiszka, într-un interviu acordat pentru Kerrang!. „Totul merge bine în ceea ce privește muzica nouă,” a completat muzicianul, menționând că asta a fost o perioadă foarte prielnică pentru a lucra în studio.

„Înainte, nu aveam prea mult timp să o luăm pe căile astea pentru că eram mereu în turneu. Aproape am terminat de înregistrat acum – am început, de fapt, în vara anului trecut, dar nu am putut reîncepe până în 2020 din cauza numărului de spectacole live pe care încă le aveam de susținut,” mărturisește Kiszka. „La momentul respectiv, trebuia să introducem sesiunile de înregistrări în programul deja existent”.

Posibilitatea de a se concentra asupra procesului de înregistrare, spune muzicianul, a fost unul dintre lucrurile care i-au ajutat pe băieți să nu își piardă mințile în perioada asta, declară Josh. „Cred că putem fi considerați, în mare parte, o formație live – asta este ceea ce ne place cu adevărat să facem – așa că a fost o schimbare ciudată,” spune el. „Chiar și așa, timpul suplimentar ne-a permis să intrăm într-un alt tărâm al procesului de compoziție și înregistrare; ne-a oferit șansa să explorăm și să investigăm mai adânc”.

Greta Van Fleet au lansat deja o nouă piesă zilele trecute – „My Way, Soon” poate fi ascultată mai jos.

Foto: Instagram, Jim Louvau