Rock News

Joakim Brodén (Sabaton) aproape și-a pierdut vocea din cauza unei colaborări cu Babymetal

„A ajuns să fie un cântec destul de distractiv și ciudat, cu un videoclip dubios, dar mi-a plăcut foarte mult, ” spune Brodén .

Pe solistul Joakim Brodén îl știi, cel mai probabil, datorită apartenenței la formația Sabaton. Cu toate astea, muzicianul mai are și alte colaborări – printre ele se numără și o contribuție la una dintre piesele fetelor de la Babymetal, care, spune el într-un interviu acordat pentru chitaristul Herman Li și preluat de Ultimate Guitar, aproape l-a făcut să își piardă vocea pentru o seară.

Muzicianul și-a pus la încercare abilitățile muzicale cu melodia „Oh! Majinai”, care se regăsește pe cel de-al treilea album de studio al trupei japoneze, „Metal Galaxy” (2019).

Artistul povestește că oricum se afla în turneu cu Babymetal în Japonia pe motiv că Sabaton le deschideau concertele. „Auzisem doar demo-ul până am plecat în turneu, am mers într-un studio, cred că în Osaka, da, și aproape m-au făcut să îmi pierd vocea până... până a doua zi”.

Joakim își amintește cum fetele îi spuneau la fiecare încercare să dea din ce în ce mai mult, să încerce să cânte cu mai multă forță până când, la un moment dat, a început să cânte foarte răgușit.

„A ajuns să fie un cântec destul de distractiv și ciudat, cu un videoclip dubios, dar mi-a plăcut foarte mult, iar oamenii sunt foarte tari, îi iubesc,” a completat Brodén.

Foto: Instagram, Sabaton