Rock News

Nate Garrett dezvăluie conceptele din spatele noului album semnat Spirit Adrift

Deși, după cum vei vedea în interviu, albumul nu este deloc unul vesel, artistul a declarat că singura regulă de creație a fost ca procesul să fie distractiv.

Americanii de la Spirit Adrift  au revenit săptămâna trecută cu un single extras de pe noul lor disc, iar solistul Nate Garrett a fost de acord să le povestească celor de la Heavy Consequence care e treaba cu piesa „Screaming from Beyond”, dar și cu întregul album „Enlightened in Eternity”.

Garrett mărturisește că melodia cu numărul patru de pe orice album lansat de formația sa este mereu ceva special. „De data asta, am vrut să creez ceva foarte captivant care să aibă un sound foarte clasic, fără de moarte,” a declarat artistul. „Am avut ideea asta despre cum ne descurcăm cu moartea și am introdus-o într-o poveste cu fantome. Conceptul albumului este legat de viață și moarte și de încercarea de a te descurca într-o realitate care încearcă să te ucidă sau să te convingă să te sinucizi. Așa că piesa «Screaming from Beyond» este despre situația în care ești bântuit, literalmente, dar și la figurat,” continuă Nate. Cântărețul face, apoi, o paralelă între fantoma din piesă și traumă, doliu sau, pur și simplu, imposibilitatea de a scăpa de suferință.

Pentru procesul de creație a noului album semnat Spirit Adrift, solistul declară că a existat o singură regulă – să fie un proces distractiv.

„Enlightened in Eternity” va ajunge la urechile fanilor pe data de 16 octombrie.

Foto: Instagram, Spirit Adrift