Rock News

Asasinul lui John Lennon îi cere iertare lui Yoko Ono

„A fost un act extrem de egoist. Îmi pare rău pentru durerea pe care i-am provocat-o ei (Yoko Ono, n.r.). Mă gândesc la asta tot timpul”, a spus Mark Chapman.

Mark Chapman, bărbatul care l-a ucis pe John Lennon, și-a cerut scuze față de văduva acestuia, Yoko Ono, la 40 de ani de la moartea sa.

Lui Mark David Chapman i-a fost refuzata de curand a 11-a cerere de eliberare conditionata.

Mark David Chapman a fost condamnat la inchisoare pe viata cu posibilitatea de eliberare conditionata dupa 20 de ani, dupa ce a marturisit ca l-a ucis in 1980 pe John Lennon, unul dintre membrii formatiei The Beatles, la iesirea din apartamentul sau din New York.

Potrivit BBC, Chapman a depus cereri pentru a fi eliberat la fiecare doi ani, incepand cu 2000, dar a fost refuzat de fiecare data.

„Vreau doar să reiterez că îmi pare rău pentru crima mea”, a spus Chapman comisiei de eliberare condiționată de la Wende Correctional Facility din New York. „Nu am nicio scuză. A fost pentru glorie. Cred că este cea mai gravă crimă pentru cineva nevinovat [ca Lennon]".

„Era extrem de faimos. Nu l-am ucis din cauza caracterului său sau pentru felul in care era. Era un familist. Era o legenda. Era o persoană care vorbea despre lucruri despre care putem vorbi acum şi este minunat. L-am asasinat, ca să folosesc cuvântul dumneavoastră de mai devreme, pentru că era foarte, foarte, foarte faimos şi ăsta este singurul motiv şi eu eram foarte, foarte, foarte în căutarea propriei glorii, foarte egoist”.

Foto: Getty Images/ Guliver.