Rock News

Leonard Cohen: Perfume Genius interpretează un cover al melodiei „Bird On The Wire”

Deși muzicianul declară că ar fi preferat să cânte melodia asta acompaniat de o orgă, într-o peșteră, Perfume Genius s-a mulțumit și cu ce a primit, adaptând melodia propriului stil.

Repertoriul inegalabilului Leonard Cohen reprezintă o colecție de hituri pe care rar găsești persoană care să nu le aprecieze. După cum relatează cei de la NME, încă un artist și-a încercat norocul cu o reinterpretare. Perfume Genius, pe numele său real Mike Hadreas, a interpretat un cover după melodia „Bird On The Wire”, pe care o poți asculta aici (min. 9). Muzicianul a declarat, înainte de a se pune pe treabă, că ideal ar fi fost să cânte piesa asta într-o peșteră, acompaniat de o orgă.

„Bird On The Wire” a fost înregistrată în 1968, fiind inclusă pe cel de-al doilea album lansat de Leonard Cohen, „Songs from a Room”. Acesta a ajuns la urechile fanilor, în totalitatea sa, un an mai târziu. De atunci și până acum, mulți ani au trecut – motiv pentru care piesa nu duce lipsă de coveruri. Printre cei care nu s-au temut de comparația cu unul dintre cei mai faimoși muzicieni canadieni se numără Joe Cocker, Johnny Cash, Tim Hardin, Jennifer Warnes și Elvis Costello.

Cohen și-a început activitatea muzicală la vârsta de treizeci și trei de ani, lansând de atunci și până anul trecut cincisprezece albume, dintre care unul a fost împărtășit cu fanii post-mortem. Discul apărut în 2019, „Thanks for the Dance”, a ajuns la urechile noastre la trei ani de la decesul artistului, beneficiind de contribuții din partea lui Damien Rice, Jennifer Warnes, Leslie Feist, Beck și Daniel Lanois.

Foto: Instagram, Perfume Genius, @camille_vivier