Rock News

Iată care consideră Tom Morello că este cel mai tare instrument din lume

Morello a discutat cu Rolling Stone și despre problemele cu care s-a confruntat în tinerețe și despre viziunea sa politică.

Chitara este unul dintre instrumentele fără de care muzica rock/metal nu ar fi ajuns vreodată la nivelul la care se află acum. De la solo-uri care parcă te ung pe suflet și până la ritmuri sălbatice, sunetul chitarei este esențial în viețile noastre. Nu am fost surprinși să aflăm, dintr-un interviu acordat pentru Rolling Stone, că faimosul chitarist Tom Morello este întru totul de acord cu noi.

„Iubesc riffurile rock și iubesc solourile de chitară,” declară el, „dar am și lansat nouăsprezece discuri și nu vreau să mă repet în partea asta. Fie că muzica de chitară urmează calea jazzului și ajunge ceva redus la apariții în cluburi, dacă vor mai exista spectacole live vreodată – nu sunt sigur că este cazul, totuși, pentru că, înainte de COVID, fie că e vorba de Rage (n.r. Against The Machine) sau Foo Fighters sau (n.r. Red Hot) Chili Peppers sau Nine Inch Nails, trupele astea vindeau o grămadă de bilete”. Acest scurt discurs a pornit pe baza amintirilor lui Morello despre perioada în care se credea că DJ-ii vor ajunge să înlocuiască muzica de chitară. „Așa că sper că vor exista generații viitoare care să simtă o conexiune cu ceea ce consider eu că este cel mai tare instrument inventat vreodată”.

Muzicianul a simțit nevoia să vorbească și despre două dintre aspectele foarte importante ale vieții sale: propria identitate, de bărbat de culoare care s-a luptat cu rasismul toată viața, dar și viziunea sa politică, evidentă în muzica formației sale. Despre locuitorii orașului în care a crescut (Libertyville, Illinois), Tom spune că îl tratau ca și când întruchipa un unicorn. „Oamenii îmi atingeau constant părul și se întrebau, în mod vizibil, dacă aș putea fi egalul lor din punct de vedere intelectual”.

Cât despre fanii cu viziuni politice diferite de ale sale (Morello fiind adept al politicilor de stânga) artistul spune că toți sunt bineveniți să îi asculte muzica, însă cu grijă și în cunoștință de cauză.

Chitaristul urmează să își lanseze autobiografia, „Whatever It Takes”, pe 13 octombrie. Mai multe detalii despre lansare găsești aici.

Foto: Instagram, Tom Morello, @ljrp