Rock News

Shaun Morgan (Seether) oferă sfaturi de carieră tinerilor muzicieni

De asemenea, solistul explică ce l-a atras, adolescent fiind, la muzica lansată de Nirvana.

Într-un interviu acordat pentru publicația online Ultimate Guitar, solistul Shaun Morgan, lider al formației sud-africane Seether, a oferit câteva sfaturi tinerilor muzicieni care nu sunt susținuți de părinți, oferind și o explicație pentru pasiunea pe care a dezvoltat-o pentru materialul lansat de Nirvana.

Morgan mărturisește că nici el nu a avut parte de prea multă susținere parentală când a pus mâna pe chitară. „Câțiva ani mai târziu, după ce am încheiat un contract cu o casă de discuri, după ce lansasem câteva albume, abia după ani de zile tata a devenit fan al meu și a fost mândru de mine,” povestește Shaun. „Nu cred că motivația lui era că nu voia să devin muzician, ci pur și simplu nu voia să fiu dezamăgit când, în mintea lui, urma să eșuez într-un final. Voia să am un plan de rezervă”.

Solistul declară că a înțeles viziunea asta până la urmă, motiv pentru care îi sfătuiește pe tinerii care se află la început de drum în muzică să fie pregătiți pentru eventualitatea în care nu vor face carieră în muzică. „[…] Acestor copii le-aș spune să cânte în trupe, să cânte la chitară, să se distreze făcând asta, dar să păstreze în gând faptul că există posibilitatea ca asta să nu le reușească. Nu vă puneți toate ouăle în același coș și creați-vă alte opțiuni de carieră. Dar nu renunțați în niciun caz la vis”.

Pasiunea sa pentru Nirvana are, într-o oarecare măsură, și ea, legătură cu dorința din tinerețe de a deveni muzician. Shaun povestește că simțea o conexiune directă cu muzica lui Kurt Cobain. „Era vorba de intensitatea interpretării lui Kurt, de gălăgia creată de chitare, era vorba de întregul pachet. Am fost atras de el și simțeam, copil fiind, că mi se vorbea direct prin muzică. Asta m-a atras”.

Seether au revenit cu cel de-al optulea album complet din cariera lor, „Si Vis Pacem, Para Bellum”, pe 28 august. Acesta conține treisprezece melodii, dintre care trei – „Dangerous”, „Bruised and Bloodied” și „Beg” – au fost lansate în avans.

Foto: Instagram, Seether