Rock News

Ucigașului lui John Lennon i-a fost refuzată a 11-a cerere de eliberare condiționată

Yoko Ono continuă să se opună eliberării omului care l-a împușcat pe Lennon în 1980.

Lui Mark David Chapman i-a fost refuzata a 11-a cerere de eliberare conditionata. Va trebui să aștepte doi ani înainte de a aplica din nou pentru eliberarea condiționată.

Mark David Chapman a fost condamnat la inchisoare pe viata cu posibilitatea de eliberare conditionata dupa 20 de ani, dupa ce a marturisit ca l-a ucis in 1980 pe John Lennon, unul dintre membrii formatiei The Beatles, la iesirea din apartamentul sau din New York.

Potrivit BBC, Chapman a depus cereri pentru a fi eliberat la fiecare doi ani, incepand cu 2000, dar a fost refuzat de fiecare data.

In trecut, vaduva lui Lennon, Yoko Ono, s-a aflat printre cei care au cerut oficialilor statului sa nu il elibereze pe ucigasul sotului sau, deoarece se teme pentru viata ei si a celor doi copii.

Mark Chapman, fost agent de securitate, a declarat comisiei pentru eliberari conditionate in septembrie 2010 ca a crezut ca, ucigandu-l pe John Lennon, avea sa devina celebru.

"Am luat o decizie gresita cand am hotarat sa iau viata unui alt om, din egoism. Am crezut ca omorandu-l pe John Lennon aveam sa ajung cineva, insa in schimb am devenit un criminal", a spus Chapman in 2010.

Foto: Getty Images/ Guliver.