Rock News

Fates Warning au anunțat lansarea albumului „Long Day Good Night”

Materialul discografic va ajunge la urechile fanilor în noiembrie, însă putem asculta deja „Scars”, primul single extras de pe album.

Cel de-al treisprezecelea disc al americanilor de la Fates Warning are, în sfârșit, o dată de lansare, după cum relatează Heavy Consequence. Albumul „Long Day Good Night” va ajunge la urechile fanilor pe data de 6 noiembrie, însă norocul nostru este că nu trebuie să așteptăm până atunci pentru a ne bucura de un fragment de muzică nouă din partea titanilor. Primul single extras de pe materialul discografic, „Scars”, poate fi deja ascultat mai jos.

„Stilurile muzicale în care ne-am încadrat compozițiile diferențiază discul ăsta de restul catalogului nostru,” declară solistul Ray Adler conform publicației menționate. Materialul de pe noul album este unul mixt, după cum explică el – există piese ce adoptă un stil electronic, însă și cântece eterice. „Am încercat să îi oferim ascultătorului o suită de lucruri diverse pe care să le asculte, în loc să scoatem un album de pe care toate cântecele sună la fel,” continuă muzicianul.

Ray a simțit, de asemenea, nevoia de ne explica ce a însemnat procesul de creație pentru trupă, de data asta. „Jim (Matheos, chitară) și cu mine am petrecut aproape fiecare zi din anul trecut compunând albumul ăsta. Sunt foarte fericit cu ce a ieșit și cu amestecul de stiluri. Cred că se poate spune că discul ăsta reprezintă toți anii în care am fost împreună”.

Foto: Facebook, Fates Warning, Pavlos Mavridis