Rock News

Sharon Den Adel (Within Temptation): Despre inspirația formației și ce evită artista să posteze online

Solista mărturisește că, deși trupa se inspiră din foarte multe surse, la baza materialului stau rockul și metalul - trupe precum Linkin Park, Metallica și Iron Maiden.

Într-un interviu acordat pentru cei de la Metal Hammer, solista Sharon Den Adel a explicat cam care sunt influențele pe care se bazează formația sa, reticența de a-și expune opiniile politice pe internet și a oferit oricui vrea să o asculte un sfat de viață.

În primul rând, declară Sharon, grupul din care face parte este iubitor de muzică. „Iubim toate tipurile de muzică în Within Temptation! Inima și sufletul au început cu metal și rock, așa că baza trupei noastre va fi mereu asta, dar vom avea întotdeauna mintea deschisă,” susține cântăreața. Printre trupele care și-au pus amprenta asupra stilului Within Temptation de-a lungul anilor se numără Linkin Park, Iron Maiden și Metallica.

Deși solista este, în general, foarte deschisă cu fanii, există lucruri pe care preferă să nu le posteze pe internet. „Mereu mă gândesc serios la ce postez online. Există o linie fină între ce vrei să arăți și ce e prea mult. Mulți oameni te ascultă și te urmăresc pe social media, așa că merită să te gândești ce postezi acolo. Bineînțeles, am viziunile mele politice și chestii de genul, dar [...] trebuie să te întrebi și ce scop ar avea (n.r. să le expui),” spune ea. „Depinde cine e de cealaltă parte și cum reacționează la toate chestiile astea. Îmi place să vorbesc cu oamenii și să văd cum gândesc. Vreau să învăț de la ei și învăț cel mai mult de la oamenii care gândesc diferit”.

Cât despre îndemnul general al artistei pentru cei interesați, Sharon susține că e bine să ieși din zona de confort pe cât se poate. „Pentru mine, cred că este cel mai important lucru,” declară ea. „Altfel, vei rămâne mereu în lumea ta cea restrânsă și vei crea aceleași chestii pe care le-ai mai făcut. Chiar și pe albumul ăsta, am lucrat cu un tip britanic la versuri pentru că nu sunt vorbitoare nativă. Am învățat foarte multe din asta, ceea ce a fost super tare,” susține Den Adel.