Rock News

Kirk Hammett: „Eram la toaletă când am primit telefonul să mă alătur Metallica”

Kirk Hammett se uită inapoi la formarea Exodus, nașterea thrash metalului și în ziua în care s-a alăturat Metallica, intr-un interviu nepublicat anterior, din 2014 si publicat acum pe Loudersound.com.

Intrebat când ai auzit prima oară Metallica, Kirk Hammett a raspuns ca a vazut initial un flyer cu ei, dupa care colegul din Exodus, Paul Baloff, care îi văzuse la prima lor aparitie in Bay Area, le-a propus sa mearga sa ii vada. "Și atunci am ajuns efectiv sa cantam cu ei. Am deschis spectacolul și au venit ei și au incendiat concertul. Apoi a venit o trupă locală, Laaz Rockit, și toată lumea a plecat".

In ceea ce priveste momentul cand a primit telefonul pentru a se alatura grupului Metallica, Hammett povesteste ca era de 1 aprilie si era la toaleta.

"Am primit apelul de la [inginerul de sunet Metallica] Mark Whittaker și, după ce am inchis, ma gandeam: „Nu pot să cred că tocmai am primit acest telefon. E o farsă de 1 aprilie?” Câteva zile mai târziu am primit o inregistrare de la ei, dar aveam deja demo-ul și știam deja două treimi din piesele de acolo".