Rock News

The Rolling Stones, David Gilmour, Paul McCartney și alți 1500 muzicieni din Regatul Unit solicită sprijin pentru industria muzicii live

The Rolling Stones, David Gilmour, Paul McCartney, Radiohead, Florence + The Machine, Liam Gallagher si multi alti muzicieni cer guvernului Regatului Unit să ofere sprijin industriei muzicii live, in acest moment de criza.

Iubitorii de muzica live se pot alatura initiativei postand fotografii sau video-uri de la ultimul concert la care au fost inainte de carantina, folosind #LetTheMusicPlay.

Peste 1500 de artisti britanici si nu numai au semnat o scrisoare deschisă prin care solicită guvernului să ajute la salvarea industriei muzicii live, amintind ca "Muzica live din UK a fost unul dintre cele mai mari succese sociale, culturale și economice din Marea Britanie din ultimul deceniu".

"Până când aceste afaceri pot funcționa din nou, ceea ce este probabil cel mai devreme 2021, sprijinul guvernamental va fi crucial pentru a preveni insolvențele în masă și sfârșitul acestei industrii-lider mondial."

Foto: getty images/ guliver.