Rock News

Serj Tankian vorbește despre abordarea temelor politice în muzica sa

Muzicianul declară că nu îi înțelege pe fanii care se plâng de faptul că îi place să includă propriile viziuni politice în muzica sa - mai ales în punctul ăsta al carierei sale.

Solistul formației System Of A Down, Serj Tankian, a clarificat situația referitor la o dilemă cu care (nu prea) se confruntă (direct) de când se sție într-un interviu acordat pentru Side Jams With Bryan Reesman și preluat de Ultimate Guitar. Evident, unii dintre fanii muzicii pe care artistul o creează nu au aceeași viziune politică de care este convins el. Astfel, întrebarea logică este cum se împacă Serj cu ideea, mai ales în situațiile în care acești fani își fac auzită opinia - uneori într-un mod foarte nepoliticos.

„Mereu am explicat muzica printr-o comparație cu pizza,” spune Tankian. „Unor oameni le place crusta, altora le place brânza, altora le place topping-ul. […] Ceea ce nu înțeleg – iar mulți oameni care urmăresc muzica sunt de aceeași opinie. Își pun întrebări de genul «Nu ați ascultat cuvintele timp de douăzeci de ani? A spus chestiile astea prin muzica lui tot timpul ăsta. Ce faci, doar dansezi pe ea pentru că are un ritm mișto? Nu receptezi mesajul?»”.

Serj mărturisește că nu îl deranjează neapărat nici aspectul ăsta – „oamenilor le place muzica hard, vor să asculte muzică hard,” spune el. „Tot ce pot să spun este că trebuie să investim mai mult în educație,” completează, totuși, artistul, cu umor.

Foto: Instagram, Serj Tankian