Rock News

Tool au anulat turneul nord-american în loc să îl reprogrameze

„Am luat decizia foarte dificilă de a anula turneul astfel încât să putem susține oamenii care ne-au susținut pe noi de-a lungul anilor,” spun muzicienii.

Deși promiseseră că vor face tot posibilul să reprogrameze concertele pe care au fost nevoiți să le amâne din cauza pandemiei, muzicienii de la Tool au renunțat la idee. Artiștii au decis că cea mai bună soluție ar fi să anuleze toată tevatura, după cum anunță Heavy Consequence. Motivul din spatele acestei decizii nu este nici pe departe lipsa de respect pentru fani – dimpotrivă.

Într-o declarație de presă recentă, muzicienii și-au motivat acțiunile. „Când am susținut spectacolul care avea să fie ultimul din 2020, la Moda Center, în Portland, am crezut că vom reveni la drum undeva toamna asta,” mărturisesc membrii Tool. „Lucrând pentru a atinge acest obiectiv, am realizat că nu există absolut nicio certitudine în reprogramarea spectacolelor pentru toamna asta sau pentru 2021”.

În același timp, spun ei, mesajele din partea fanilor au început să curgă – mesaje în care aceștia menționau locuri de muncă pierdute și probleme financiare. Astfel, muzicienii au ajuns la concluzia că nu ar fi drept să îi priveze pe fanii care au achiziționat bilete de bani care ar putea să-i ajute – „Am luat decizia foarte dificilă de a anula turneul astfel încât să putem susține oamenii care ne-au susținut pe noi de-a lungul anilor,” spun ei.

Turneul abia anulat de Tool era destinat promovării celui mai recent material de studio al băieților, „Fear Inoculum”. Acesta a apărut pe piață la treisprezece ani de la ultimul material de studio semnat de trupă, când fanii deja își cam pierduseră speranța.

Foto: Instagram, Tool, Steve Rose