Rock News

Actrița Tawny Kitaen, despre apariția ei în videoclipul Whitesnake, "Here I Go Again"

Actrița Tawny Kitaen, cunoscută în lumea rock-ului pentru apariția ei în videoclipul Whitesnake „Here I Go Again”, a discutat despre colaborarea ei cu trupa într-un nou interviu cu podcast-ul "Ouch, You're On My Hair".

În timp ce Whitesnake lucra la un album auto-intitulat din 1987, solistul David Coverdale a început o relatie cu Kitaen. Kitaen a apărut în mai multe videoclipuri Whitesnake, inclusiv în cele pentru „Here I Go Again”, „Is This Love” și „Still Of The Night”. Filmarea cu Kitaen pe capota unui Jaguar în clipul „Here I Go Again” a fost numit unul dintre cele mai recognoscibile - și cele mai sexy - momente dintr-un videoclip.

Vorbind despre felul în care a ajuns să fie prezentată în videoclipurile Whitesnake, Tawny:

„În mod ironic, am început să mă întâlnesc cu David. Avea două milioane de dolari datorie față de David Geffen la acea vreme. Lucram si aveam mai mulți bani decât David, așa că ne-am susținut puțin. Și când am auzit albumul și mi-a fost permis să intru și să ajut să mixez albumul ... (...)

Iar John Kalodner, care era cel mai mare tip din divizia A&R (Artists and repertoire) din industria muzicala, care lucra pentru David Geffen, m-a numit Yoko Ono - pentru că am ales copertele albumului, am ales single-ul, am ales fotograful. Am instituit regula că nu sunt permise fete în culise, așa că grupies cred ca mă urau".

Tawny Kitaen a povestit ca a fost aleasa pentru videoclip de regizor si ca, ironic, ea obisnuia sa refuze trupele pentru ca era actrita, aceasta fiind mentalitatea la acea vreme.

Intr-un interviu din 2019 cu Consequence Of Sound, Coverdale a confirmat faptul ca Kitaen nu a fost prima alegere pentru videoclip, ci Claudia Schiffer.

Foto: captura Youtube