Rock News

Alex & The Fat Penguins prezintă un concert din izolare

Trupa de rock alternativ Alex & The Fat Penguins prezintă astăzi un mini concert online realizat în perioada de izolare, mai exact în luna mai, conectând astfel Franța, acolo unde locuiește Alex, cu Bucureștiul.

Concertul a fost filmat cu ocazia festivalului Solidar Local la care au luat parte peste 40 de artiști, iar banii rezultați din bilete au fost direcționați către Asociația Dăruiește Viață pentru a consolida capacitatea sistemului medical din România în fața pandemiei.
Setlistul cuprinde 4 piese, dintre care trei (Ursul, Pararam și Quantum Physics) fac parte de pe albumul Cardiosonic, disponibil aici, iar una este nou-nouță, compusă de Alex în izolare și care încă nu și-a găsit numele.

“Până la revederea pe scenă, a fost fain să lucrăm din nou împreună și să punem la cale acest scurt concert. Ne-a plăcut inițiativa celor de la Solidar Local și ne-am bucurat că am luat și noi parte la acest proiect care a venit în ajutorul medicilor din prima linie în lupta cu Covid-19”, a declarat Alex Coțofan.

Alex & The Fat Penguins au lansat de curând un nou single extras de pe Cardiosonic, Rai de Farisei, o piesă despre căutarea propriului drum, o căutare a sinelui, o rupere de stereotip, o victorie împotriva fricii, o acceptare a defectelor interioare și metamorfozarea acestora în calități, asa cum a descris-o Alex.
Rai de Farisei poate fi ascultată aici :

În perioada următoare, formația va lansa și un documentar format din 11 episoade, câte unul dedicat fiecărei piese de pe Cardiosonic, care își propune să invite publicul în culisele realizării albumului și a vieții de trupă.

Alex & The Fat Penguins este o trupă de rock alternativ fondată în 2016.
Muzica lor vorbește despre micile și marile revoluții care se petrec în stradă sau în inimile noastre. Inspirația lui Alex își are izvorul într-o gamă largă de emotii și gânduri: poate fi o experiență intimă precum pierderea unei persoane dragi, un fragment de istorie personală cum ar fi pierderile suferite de familia sa în timpul ocupației sovietice, perspectiva pozitivă a renașterii spirituale sau problemele sociale contemporane care ne afectează pe toți (nedreptatea, corupția, războiul sau pericolul distrugerii mediului înconjurător). În 2017, în timpul protestelor pentru legile justiției, Alex & The Fat Penguins au cântat live, în fața clădirii Guvernului României, piesa Just A Fool, imnul anticorupție care s-a bucurat de numeroase aprecieri din partea publicului.